Projekty „Bez Lęku”

#Nerwicajestprawdziwa

Pierwszym projektem powstającej Fundacji Bez Lęku jest akcja #nerwicajestprawdziwa, w ramach której gromadzimy zdjęcia osób, które doświadczyły lub doświadczają życiowych trudności w związku z nerwicą. Każde zdjęcie przedstawia kartkę, na której znajduje się kilka słów o sytuacji danej osoby oraz hashtag #nerwicajestprawdziwa. Zapraszamy wszystkich chętnych do włączenia się w tę akcję i przesłania takich zdjęć na adres kontaktowy Fundacji: kontakt[-at-]fundacjabezleku.org.pl. Zdjęcia służą nam do przygotowania kampanii społecznej, której celem jest uświadomienie społeczeństwa o naturze i skali problemu zaburzeń nerwicowych u Polaków. Zdjęcia te mogą być również wykorzystywane w kampaniach mających na celu pozyskiwanie darowizn na działalność statutową Fundacji, dlatego (jeśli zdjęcie pozwala na identyfikację osoby) prosimy o przesłanie w mailu następującej formuły: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego wizerunku w celach promocyjnych w zakresie przechowywania i upowszechniania na potrzeby kampanii społecznych”.

Wkrótce znajdziecie tu Państwo informacje o innych naszych projektach, a tymczasem zapraszamy do zapoznania się z pierwszym filmem powstałym w ramach akcji #nerwicajestprawdziwa: